Thursday, 27 December 2012

♥ Cursorku Chomell..hahaa ♥

Assalamualaikum...

GADIS nk ucapkan byk2 terima kasih kepada Fiqah..knp? sebab dia dengan seikhlas hatinya telah membuat cursor untuk kawan2 dia..xcaya? klik love ni  ♥♥♥♥♥  tp utk hari ni je taw..smpai 10 mlm..dan hasilnya? tgk la cursor gadis skarang..chomell kn? hehehee


http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2012/099/3/f/cute_wallpaper_marshmallows_by_chicastecnologicas21-d4vm5gg.jpg
gmbar di atas hanya hiasan semata2 ^^"

masa mula2 tu blur2 jgak mcm mana nak tukar cusor ni..tp berbekalkan usaha tanpa jemu,dpt jugak gadis tukar cursor tu..

mcm ni caranya :

♥ first, korang boleh pergi ke website free cursor..contohnya :
    - Free cursor
    - 123 cursor
    - Cursor4u
(ehem2..kalau dah ada orang buatkan,xpayah la susah2 nk pg website2 tuu..kn Fiqah? hehee)

♥ bila dah dapat image cursor yg korang nak, rilex2 dulu..

♥ pergi dulu dekat
   design -- layout -- add a gadget -- HTML/JavaScript

♥ sudah? oke..copy code ni :

<style type="text/css">body {cursor:url("URL IMAGE LOCATION CURSOR"),default}</style>

paste code ,biar dulu dan pergi balik kat image cursor y korang nak tu, right-klik : copy image location

♥ sekarang,paste kan image location korang tu betul2 dekat ayat URL IMAGE LOCATION CURSOR.. (jgn padam or ubah apa2 pn kat code tu..termasuk objek " : } ..just paste je okee?)

save & enjoyed ^^

Semoga Berjaya ! kalau xfaham,jgn malu jgn segan,tanya je gadis oke? byee ~

GADIS

4 comments:

  1. Haha. Sama-sama. Siap buat entry :3 Alhamdulillah kalau Gadis suka dengan cursor tu :D Thanks. :*

    ReplyDelete